Routebeschrijving
naar het Vierwindenhuis
Klik op het Vierwindenhuis-logo om terug te gaan naar de hoofdpagina

 

Ligging van het Vierwindenhuis (Zuidhal)

Het Vierwindenhuis is op een rustig plekje in Amsterdam-Centrum gelegen aan het Windroosplein op Wittenburg tussen de molen van Amsterdam en het Scheepvaartmuseum, achter de Oosterkerk.

Het Vierwindenhuis is herkenbaar als een gebouw met gestapelde woningen gebouwd in een vierkant om een binnentuin (Italiaanse architekt Frasinelli).

De Zuidhal is bereikbaar via één van de vier onderdoorgangen en de binnentuin van het Vierwindenhuis. Een blauwe deur met een stalen trap ervoor is de ingang van deze hal.

Voor route-beschrijvingen zie verder op deze pagina

Openbaar vervoer

Het Vierwindenhuis is bereikbaar met buslijn 22 en 43. Beide lijnen beginnen bij het Centraal Station; uitstappen bij de halte "Wittenburgergracht". Zie verder de beschrijving "te voet of met de fiets". Tram 26 brengt U bij halte Kattenburgerstraat . Hiervandaan, onder het spoorviaduct door. Onmiddellijk daarna linksaf volgt U het pad langs de Dijksgracht, via het bruggetje komt U op Wittenburg . Rechtdoor lopend komt U binnen een minuut bij het Vierwindenhuis. (bruine route)

Te voet of met de fiets (blauwe route)

Komend uit het westen: eerst lopen/fietsen naar het Scheepvaartmuseum bij de IJ-tunnel (herkenbaar aan het houten VOC-schip). Bij dit museum de Kattenburgergracht op (richting Oost: rechts ligt de gracht "Nieuwe Vaart") naar de Oosterkerk (bij de stoplichten). Hier linksaf de Kleine Wittenburgerstraat in. Komend uit het oosten:eerst lopen/fietsen naar de molen aan de Zeeburgerstraat (waar de Mauritskade overgaat in de Zeeburgerdijk). Bij de stoplichten aan het eind van de Zeeburgerstraat rechtsaf de brug over en meteen weer links de Oostenburgergracht op (richting Centraal Station). Bij de Oosterkerk (bij de stoplichten) rechtsaf de Kleine Wittenburgerstraat in.

Aan het eind van deze straat is het Windroosplein waar u links een tuin met twee pergola's en rechts het Vierwindenhuis ziet.

Met de auto

Rijdend op de A10 komend vanuit het Zuiden (of A1): A10 richting Oost*Noord: afslag S114 Zeeburg/Artis; aan het eind van de afrit linksaf en bij de stoplichten rechtdoor.Rijdend op de A10 komend vanuit het Noorden A10-Noord*Oost: na de Zeeburgertunnel de eerste afslag nemen: afslag S114 Zeeburg/Artis; aan het eind van de afrit (bij de stoplichten) rechtsaf. Richting Zeeburg/Artis/Centrum volgen en bij de volgende stoplichten rechtdoor de Piet Heintunnel in.

Aan het eind van de tunnel linksaf (bij de stoplichten) richting Artis/Zeeburg. De eerste weg (vóór de brug over het water) rechtsaf een spoorwegviaduct onderdoor. Aan het eind van deze weg bij de stoplichten bevindt zich aan de rechterhand de bloemenkraam van Rinus en linksachter aan de overzijde van het water bevindt zich de molen van Amsterdam.

Na het stoplicht rechtdoor de Oostenburgergracht op. Bij de volgende stoplichten bevindt zich rechts de Oosterkerk. Na de eerste stoplichten en vóór de Oosterkerk rechtsaf de Kleine Wittenburgerstraat in. Aan het eind van deze straat is het Windroosplein waar u links een tuin met twee pergola's en rechts het Vierwindenhuis ziet.

Hier moet u ergens kunnen parkeren (gewoonlijk geen probleem - een zeldzaamheid in Amsterdam - en op zondag nog gratis ook).


Hier zoals Vierwindenhuis op GoogleMaps te vinden is :


Grotere kaart weergeven

    22/4/2018   Deze pagina en alle inhoud is auteursrechtelijk beschermd © 1996-2015 door de CV van het Vierwindenhuis. Contact info@vierwindenhuis.nl