Vierwindenkoor

Ons koor: het Vierwindenkoor

Eén van de vele gemeenschappelijke activiteiten in het Vierwindenhuis is het Vierwindenkoor, dat al snel nadat de eerste bewoners het huis betrokken, is opgericht. Iedereen die graag zingt – al dan niet wonend in het Vierwindenhuis – is hier van harte welkom.

Het koor zegt het zelf zo:

We houden van zingen en nemen onszelf zo serieus dat we een jonge dirigent in opleiding inhuren en een voorzitter, penningmeester en repertoirecommissie hebben.  Maar iedere stem geldt en we noemen onszelf voor de grap weleens een “anarchistisch koor”. We bestaan zo inmiddels ruim 25 jaar en hebben ervaring met meerdere professionele dirigenten. Met Sjoerd werken we nu ruim een half jaar en vinden het fijn dat hij ons nieuw elan geeft. Met de koorleden die daar behoefte aan en zin in hebben, zal hij in januari starten met solfège lessen.

We zingen graag meerstemmig en a capella. We hebben ongeveer 4 zangers per stemgroep (sopraan, alt, tenor, bas).

 Ons zeer gevarieerde repertoire, van klassiek tot modern, in meerdere talen, laten we graag horen tijdens korenfestivals e.d.. We repeteren op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Zuidhal van het Vierwindenhuis aan het Windroosplein op Wittenburg.

Als je wil meezingen kun je gewoon een keer langskomen of contact opnemen met Wilma Jongeneel (tel.: 020 6250708, e-mail:wjongeneel@hotmail.com of info@vierwindenhuis.nl)