De Oosthal

De gele Oosthal is de hal van het element “aarde” en heeft de functie van wintertuin. Het is een niet verwarmde tuin waar het in de zomer warm en in de winter koud kan zijn. De wintertuin wordt ook wel als ingang gebruikt. Je kunt er  zitten, kijken, lezen, knutselen of gewoon even pauzeren op weg naar huis. Vergeet vooral niet om de vissen te groeten!

De hal bestaat uit twee niveaus: de begane grond met toegang vanuit de binnentuin en de entresol op de eerste verdieping. Het klaterende geluid van de vijver op de begane grond is in de hele hal te horen.
Rondom de vijver staan mediterrane bomen zoals de Pittosporum en Ficus Carica die beurtelings bloeien, geuren of vrucht dragen.

De entresol is ingericht met plantenbakken die voor de ruimte gemaakt zijn. De tafel staat tussen de planten in, jong en oud kan hier zitten om iets te tekenen, te kleuren, te lezen of te vergaderen.
Het klimaat in de hal is vrij speciaal, het is namelijk van alles wat. Droog maar niet erg warm, licht maar niet erg zonnig. Dat vraagt aandacht voor de plantkeuze en veel zorg voor een goede grondconditie. Compost en af en toe bemesten helpen de planten goed te groeien.

De Oosthalcommissie zorgt dat de hal een groene en frisse aanblik biedt. Zonodig worden er hulptroepen samengesteld om gezamenlijk de grotere klussen aan te pakken.